Cum ar Arata o "Iarna Nucleara"


Fie ea paranoia sau o perspectiva aspra,insa oamenii s-au gandit de mult timp la posibilitatea ca sfarsitul lumii nu va fi rezultatul zeiilor care se razboiesc sau a unor accidente cosmice,ci ea va fi provocata de insusi rasa umana,datorita tendintelor noastre autodistructive.
Candva nomazi in salbaticia primordiala,am urcat pe o scara technologica deosebita,declarandu-ne stapanii planetei.Insa pentru cat timp putem domina peste mosia noastra fara a ne autodistruge?Cum am vazut si in filmul facut in anul 1968 "2001: A Space Odyssey",daca unei maimute ii dai un os mai mare,va bate o alta maimuta pana la moarte.Contopit genetic cu trecutul nostru salbatic si primitiv,am venit pe o carare imbibata in sange de-a lungul secolelor.Am distrus civilizatii,am purtat razboaie,am ranit suprafata pamantului cu progresul nostru--iar armele noastre au devenit tot mai puternice.

Dupa primul test de succes a unei bombe atomice din 16 iulie,1945,directorul Proiectului Manhatan(program american nuclear),J. Robert Oppenheimer a relatat despre efectele cumplite,mai tarziu citand spusele lui Bhagavad Gita:"Acum am devenit moartea,distrugatorul lumii"

In deceniile de dupa aceea detonare,omenirea a tremurat de frica,doar ducand gandul la armamentul nuclear.Pe masura ce arsenalul nuclear s-a raspandit tot mai mult in lume,la fel a crescut si teama in privinta unui razboi care s-ar putea dezlantui folosind arme nucleare.Oamenii de stiinta au studiat ramificatiile posibile al unui astfel de razboi,si asa a aparut un nou termen in limbajul omenirii: iarna nucleara.
Inca din anii '80 acest scenariu de groaza a patruns in viziuniile noastre :Brusc,cerul straluceste cu puterea soarelui de o mie de ori.Milioane de vieti se transforma instantaneu in cenusa.In final,pe parcurs ce furtuna nucleara incinereaza orase si paduri,cantitati mari de fum se ridica in atmosfera,inecand planeta in nori negrii de fum si cenusa.
Rezultatul este intuneric chiar si in timpul zilei,temperaturi minime extreme,si eventual moartea vietii pe planeta Pamant.

Continuare>>

In acest articol:
Animatii iarna

3 comentarii:

Anonim spunea...

Da, dar fara toate astea, nu puteam juca Fallout.

Anonim spunea...

Sa speram ca suntem suficienti de constienti de puterea nucleara incat sa nu depasim limita...mai devreme sau mai tarziu planeta va muri intr-un fel sau altul, deoarece orice se naste va si muri, insa noi suntem datori copiilor nostri sa protejam planta atat cat ne sta in putinta (adica ceea ce depinde de noi, rasa umana).

Anonim spunea...

Salut! Am vazut ca ai postat un comentariu pe blogul meu si l-am vazut cam tarziu. Da as vrea sa facem un schimb de linkuri. Astept raspuns! Bye bye!