Pompa de Benzina

Pompele cu tip diafragmă sînt numite si pompe de benzină mecanice.Pompele cu acţionare mecaninică sunt aproape în exclusivitate cu diafragmă (membrană),şi se deosebesc între ele prin construcţia diferitelor elemente .
Primele pompe încludeau în construcţie filtrul de combustibil .În prezent datorită utilizării unor filtre mai eficiente şi a celor filtrare fină a combustibilului nu mai este necesară dotarea pompei cu filtru. Pompele cu membrană cu acţionare mecanică sunt înzestrate cu mecanism pentru acţionarea lor manuală. Se compune din trei corpuri şi un un capac,fiind aspiro respingătoare .

  • 1.corpul inferior :care fixează pompa pe bloc motor şi cuprinde pârghia de acţionare,şi părghia de manuală.

  • 2.corpul mijlociu :cuprinde două supapae de trecere şi ştuţul de refulare către carburatoare.Între două corpuri de pompe este fixată memebrana a pompei .

  • 3.un şurub central ansamblează capacul şi corpul superior .Între corpul superior şi cel mijlociu se află o garnitură de etanşare ,iar între capac şi corpul superior o garnitură de etanşare şi sită filtrantă pentru filtrarea fină a combustibilului.pe corpul superior se află ştuţul de intrare a benzinei în pompă.

Pompa electrică

Pompele de benzină electrice sunt destinate pentru amplasarea automobile care au motoare cu cilindre mică şi foarte mică.

Principiul de funcţionare ,cu excepţia acţionării membranei , se deosebeşte foarte puţin de pompa cu membrană cu acţionare mecanică.Cursa de aspiraţie a benzinei are loc la deplasarea membranei în jos şi se realizeaza cu ajutorul unei disc de oţel ,atras de un electromagnet alimentat ,în această fază cu curent electric.

Cursa de refulare a benzinei în camera de nivel constant are loc la deplasarea membranei în sus sub acţiunea uni arc,după ce în prelabil electromagnetul nu mai este alimentat electric

Alimentare cu curent şi întreruperea alimentării electrice a electreomagnetului se realizează prin intermediul unui contact acţionat de către o tijă.

Pentru mai multe detalii vedeti si:

Motoare

Transmisia

Franele

Un comentariu:

Anonim spunea...

pompa electrica interna functioneaza continuu sau intermitent?