Instalatia de racire

Instalaţia de răcire a motorului este instalaţie ajutătoare ce are scopul de a menţine un regim de temperatură potrivit unei bune funcţionări a motorului.Temperatura de 1800-2000 de grade Celsius din interiorul cilindrilor deterioreză procesul de ungere, alterează proprietăţile mecanice ale pieselor conjugate putând în final să le gripeze sau să le strice. Sistemul de răcire intervine în această situaţie prin preluarea şi transmiterea în mediu a 20-30% din căldura pieselor motorului, asigurând temperatura cea mai favorabilă adică 85-90°C.

Se produce un curent de fluid rece fie prin aer liber în jurul pieselor ce trebuie răcite fie prin interiorul corpului pieselor de răcit, prin circuite special prevăzute din construcţie numite cămăşi de răcire.
Componentele principale ale instalaţiei de răcire sunt generatorul curentului de fluid, care într-un caz poate fi ventilator şi în altul pompa de lichid de răcire, radiatorul, termostatul şi dispozitivul de control al temperaturii.
Pompa instalaţiei de răcire
Pompa instalaţiei de răcire a motoarelor de automobil produce şi întreţine circulaţia lichidului de răcire prin circuitele de răcire ale motorului.
Ventilator al instalaţiei de răcire
Ventilatorul instalaţiei de răcire măreşte volumul de aer pentru răcirea apei din radiator sau asigură curentul de răcire al motorului prin exterior.
Termostat al instalaţiei de răcire
Termostatul intalaţiei de răcire reglează automat regimul termic al motorului.
Dispozitiv de control al instalaţiei de răcire
Dispozitivul de control al instalaţiei de răcire a motorului are rolul de a indica funcţionarea normală sau anormală a instalaţiei de răcire.

Un comentariu:

Anonim spunea...

http://lumerkoz.edu Perfect work, [url="http://www.lovespeaks.org/profiles/blogs/buy-valtrex"]valtrex side effects[/url] seduces nursingms [url="http://www.sqlprof.com/members/Buy-Inderal.aspx"]inderal[/url] mairo [url="http://soundcloud.com/arimidex"]arimidex side effects[/url] herbidida fourteen [url="http://msdnbangladesh.net/members/Buy-Atarax/default.aspx"]atarax side effects[/url] civicplus ratifying [url="http://www.ecometro.com/Community/members/Buy-Zyprexa.aspx"]zyprexa side effects[/url] interoffice sikh