Bobina

Bobina de inductie este un dispozitiv simplu--un transformator de inalta tensiune construit din doua bobine.O bobina se numeste bobina primara.In jurul ei se afla bobina secundara.De obiciei bobina secundara are de cateva sute de ori mai multe spire decat cea primara,in acest fel ridicand tensiunea foarte mult.

Curentul de la baterie trece prin bobina primara.Acest curent poate fi comandat de catre platina ruptorului sau un sistem cu semiconductoare din sistemul de aprindere.

Daca crezi ca aceasta bobina se comporta ca si un electromagnet,atunci ai dreptate--insa este si inductor.Cheia functionarii bobinei este cand circuitul este intreupt de catre platina.Campul magnetic din bobina primara se prabuseste brusc.Bobina secundara este cuprinsa de un camp magnetic foarte puternic si schimbator.

Acest camp induce curent in bobina--rezulta o tensiune foarte ridicata,din cauza numarului mare de spire din bobina secundara.Aceasta tensiune este mai apoi condusa inspre distribuitor, prin intermediul unei conducte de inalta tensiune foarte bine izolata.

In final,sistemul de aprindere are nevoie de distribuitor.

Continuare>>

In acest articol:


Niciun comentariu: