Stimuleaza productia hormonului de crestere,imbunatateste activitatea sexuala,creste masa musculara si arde grasimile,scade colesterolul,intareste sistemul imunitar,grabeste vindecarea operatiilor si a ranilor.
Arginina este un aminoacid foarte important,care a fost studiat timp de mai mult de 50 de ani.Aminoacizii sunt "caramizile" proteinelor,iar proteinele sunt materia din care sunt construite toate celulele vii. Cea mai mare parte din masa (greutatea) unui organism uman,dupa apa,o constituie proteinele.La nivel celular,principala functie al ADN-ului este de a furniza "sablonul" pentru crearea a mai multor sute de tipuri de proteine,fiecare tip construit din secvente unice de aminoacizi combinati si "lipiti" impreuna de catre legaturi peptidice.Sunt mai mult de 20 de aminoacizi cunoscuti,iar la acest numar se mai adauga,pe parcurs ce sunt identificati,studiati si clasificati noi aminoacizi.
Un ficat sanatos poate sa produca aproximativ 80% din aminoacizii necesari organismului.Arginina este clasificat ca fiind un aminoacid neesential,insa nu din cauza importantei reduse (de fapt arginina este un aminoacid deosebit de important),dar din cauza ca organismul poate sa il fabrice combinand alti aminoacizi,care provin din alimentatia zilnica.Restul de 20% din aminoacizi sunt numiti aminoacizi esentiali pentru ca ele nu pot fi produse in ficat,fiind necesar obtinerea lor din alimentatie.Capacitatea organismului de a fabrica aminoacizi neesentiali din cei esentiali,si de a le folosi aminoacizii cu eficienta,poate fi afectata de varsta inaintata,starea generala de sanatate al individului,starea de sanatate al ficatului,prezenta unei infectii,capacitate redusa de absorbtie al alimentelor,si o alimentatie dezechilibrata.
Studiile in privinta aminoacizilor constituie o contributie majora pentru intelegerea bolilor si maladiilor.Terapii cu aminoacizi au fost folosite cu succes pentru a incetini imbatranirea,pentru a preveni boli cardiace,pentru a imbunatati memoria,elimina depresia,a controla stresul,imbunatati somnul,a usura viata celor suferind de artrita,a reduce herpesul,a vindeca alcoolismul,pentru cresterea parului,si lista poate continua.
Arginina este folosita mai ales pentru a intari sistemul imunitar al organismului,pentru a stimula productia hormonului de crestere (hormonul tineretii),pentru cresterea masei musculare,imbunatatirea functiilor sexuale,inclusiv erectia,si pentru a vindeca arteroscleroza.
Uneori,un aminoacid poate anula efectele celuilalt.De exemplu,arginina are efect antagonist cand este combinata cu lizina.Pe de alta parte,arginina are cele mai bune efecte cand este combinata cu aminoacizii ornitina , citrulina,si acidul aspartic.
Doze recomandate:
Fiecare persoana este unic din punc de vedere biochimic,astfel difera foarte mult necesitatile suplimentarii cu aminoacizi de la persoana la persoana.Nivelul aminoacizilor este afectat mai ales de dieta,sex,zona geografica in care traieste,si programul de odihna sau activitate al individului.
Cotinuare in curand.........Sursa: http://primev.com/free-arginine-report.aspx
Un comentariu:
Bem legal esse artigo, gostei. Importante fazer uma alimentação com ingestão correta das bases alimentares para um bom funcionamento do organismo.
Abraços !
Trimiteți un comentariu