Anatomia organelor masculine

Pentru multi oameni a vorbi despre penis este un tabu.Aceasta zona a corpului este considerata privata,si de obiciei nu se discuta in public despre aceasta tema.Insa,penisul pur si simplu face parte din anatomia barbatului,deci voi trata acest subiect ca atare.


Anatomia penisului
Penisul are doua functii importante:
  1. Eliminarea urinei din vezica urinara (urinare)
  2. Eliminarea spermei si al lichidului seminal din glanda prostata (ejaculare)

Viagra ajuta la indeplnirea ultimei sarcini din cele enumerate mai sus,adica ejacularea.
Cand lucrurile functioneaza in modul corezspunzator,ejacularea are loc in urma a 3 procese:
  1. Barbatul devine excitat sexual.
  2. Penisul reactioneaza,devenind erect.
  3. Stimularea penisului cauzeaza ejacularea.

Suna destul de simplu,insa de multe ori procesul nr 2 nu are loc,astfel ejacularea fiind grea,sau imposibila.Desi barbatul este stimulat,penisul nu este erect.Pentru a intelege din ce cauza,trebuie sa intelegem mai intai "tehnologia" erectiei.

In momentul in care vrei sa misti o anumita parte al corpului,o misti cu ajutorul muschilor.Fie ca iti misti degetele,mainile sau picioarele,muschii sunt cei care " fac treaba " .Chiar si cand iti scoti limba pe gura o faci cu ajutorul muschilor:
  1. Te gandesti sa misti o anumita parte al corpului
  2. Muschiul potrivit se contracta
  3. Zona respectiva al corpului se misca
Muschii iti permit sa iti misti partile corpului cu o precizie controlata.

Insa,penisul este cu totul diferit.Penisul nu devine erect in urma contractarii vreunui muschi.In schimb,el devine erect datorita presiunii.


Fiziologia erectiei

Cel mai simplu poti intelege modul de functionare a erectiei daca te gandesti la un balon.Daca in balon nu este aer,balonul este moale.Insa daca umflii balonul cu aer,acesta se lungeste si devine rigid.

Si penisul functioneaza pe baza acestui mecanism,insa in loc de aer ,foloseste sange presurizat pentru a fi rigid.In penis se afla doua structuri sub forma "de tigara" ,numite si corpora cavernosa (singular: corpus cavernosum) ,care joaca rolul principal in rigidizarea penisului.


Imagineaza-ti corpora cavernosa ca si 2 tuburi asemanatoare cu baloanele.Arterele transporta sange in aceste tuburi,iar cu ajutorul venelor sangele este evacuat din ele.Penisul poate fi moale,sau in stare erecta,in functie de circulatia sangelui:

  • In stare ne-erecta,arterele care aduc sange in corpora cavernosa sunt initr-o anumita masura strangulate,in timp ce venele prin care iasa sangele din penis sunt deschise.Astfel nu se poate forma presiune in penis,deci penisul este moale.
  • In momentul in care barbatul este excitat,arterele prin care intra sangele in penis se deschid,astfel sangele poate intra in penis.Venele prin care sangele iasa din penis se stranguleaza.In acest fel se aduna sangele sub presiune in penis,iar acest sange cauzeaza rigidizarea si prelungirea penisului.Astfel penisul este erect.

Daca arterele care transporta sangele inspre penis nu se deschid in modul corespunzator,este greu sau imposibil ca barbatul sa aiba erectie.Aceasta problema este principala cauza a disfunctiei erectile.

Pentru a rezolva problema erectiei cauzate de cursul limitat al sangelui,va trebui sa deschizi cumva acele artere prin care intra sangele in corpora cavernosa.

Sa vedem cum se poate realiza acest lucru--si ce metode se foloseau inainte de aparitia Viagrei.

Continuare>>

In acest articol:



Niciun comentariu: