Noul BMW Seria 3


BMW Seria 3 este cel mai bine vandut automobil premium din intreaga lume, iar prin lansarea noului model, acest avans va fi extins si mai mult. Modificarile specifice de design, aspect interior rafinat, o gama noua de motoare si inovatii in ceea ce priveste tehnologia tractiunii, siguranta si confortul, fac noul BMW Seria 3 mai atractiv ca niciodata.

bmw SERIA 3

Cu tractiune spate, distributie echilibrata a sarcinii pe cele doua punti, precizie remarcabila a directiei si o tehnologie sofisticata a sasiului, BMW Seria 3 stabileste standarde de neegalat in ceea ce priveste dinamica in acest segment. In plus, placera unica de a conduce este combinata cu economia de combustibil si reducerea emisiilor poluante. Datorita tehnologiei BMW EfficientDynamics, noul BMW Seria 3 ajunge la un nivel extrem de redus al consumului de combustibil si al emisiilor de noxe, comparativ cu concurentii importanti din segmentul premium, fara ca acest lucru sa afecteze puterea masinii.


Noul BMW Seria 3 are cea mai extinsa gama de motorizari din segment.

Sunt disponibile cinci propulsoare pe benzina si tot atatea diesel, cu putere cuprinsa intre 105 kW/143 CP (pentru BMW 318i si BMW 318d) si 225 kW/306 CP (pentru BMW 335i).

Toate motoarele dispun de tehnologia BMW EfficientDynamics: regenerarea energiei de franare (Brake Energy Regeneration), functia Auto Start/Stop, afisarea punctului de schimbare a vitezelor, controlul inteligent al unitatilor auxiliare electrice pentru reducerea consumului de energie si aerodinamica activa, flapsuri automate ale prizelor de aer.


BMW SERIA 3

In plus, nivelurile consumului si emisiilor sunt de neegalat, comparativ cu principalii competitori. BMW 318d, BMW 320d, BMW 330d si BMW 330xd se incadreaza deja sub pragul viitoarelor norme EU 5 cu privire la noxe.

Noul BMW Seria 3 combina eleganta cu o experienta a condusului unica in cadrul acestui segment. Gama extinsa de motoare si tehnologia BMW EfficientDynamics au transformat BMW Seria 3 intr-un standard pentru placerea de a conduce, concomitent cu reducerea semnificativa a consumului si a emisiilor.

Sistemul inteligent 4x4 BMW xDrive imbunatateste stabilitatea, dinamica si tractiunea. Noua functie suplimentara DSC cu interventie controlata a franelor, inclusiv compensarea cuplului, sporeste stabilitatea in viraje. Sistemul BMW xDrive este disponibil optional pentru cinci motoare din dotarea versiunilor BMW Seria 3 Sedan si BMW Seria 3 Touring, precum si pentru BMW 320xd.

BMW SERIA 3 CABRIO

Noile caracteristici in domeniul transmisiei includ sistemul de tractiune integrala controlat electronic BMW xDrive, optimizat suplimentar. Cel mai inteligent sistem 4x4 distribuie variabil forta de tractiune intre rotile fata si cele spate, in rapoarte care variaza de la 0 la 100%, imbunatatind dinamica, stabilitatea si tractiunea. BMW xDrive este disponibil acum pentru cinci variante de motorizare.

In premiera, la BMW Seria 3 se ofera combinatia tractiunii integrale BMW xDrive cu un motor cu patru cilindri. Tot pentru prima data, transmisia automata sport cu sapte viteze, cu dublu ambreiaj este disponibila pentru BMW 335i Coupé si BMW 335i Cabriolet. Prima transmisie din lume cu sapte trepte si dublu ambreiaj, conceputa pentru motoarele de mare performanta, aduce schimbarea fara intreruperea tractiunii, oferind o accelerare dinamica fara rival. BMW 335i furnizeaza o combinatia unica a confortului unei transmisii automate cu performanta dinamica maxima.


Un motor diesel cu sase cilindri dispusi in linie a fost dezvoltat pentru BMW 330d: carter din aluminiu, injectie directa common rail ajunsa la a treia generatie, cu injectoare piezo si o presiune maxima de injectie de 1.800 bari, turboalimentare cu geometrie variabila a turbinei; Putere 180 kW/245 CP, cuplu maxim 520 Nm; filtru de particule diesel si convertor catalitic de oxidare in dotare standard; norme EU 5 pentru emisii.

Echiparea interioara este rafinata, elementele de operare au un design nou, iar culorile si materialele sunt perfect armonizate. Combinatia suprafetelor convexe si concave, caracteristica exteriorului, este continuata si la interior.



interior bmw seria 3

Noua generatie a sistemului de operare BMW iDrive este completata de sisteme optionale de navigatie: controller iDrive Controller optimizat ergonomic pentru controlul si selectia functiilor, oferind operarea facila pentru o selectie mai rapida si mai intuitiva a meniului. Marcajele sunt functionale, usor de programat, fiind mai simplu de actionat. Sistemul de navigatie Professional are functii extinse pentru introducerea destinatiilor, planificarea traseelor si afisarea hartilor.

Noul BMW Seria 3 are sisteme de siguranta complexe, cu o structura foarte solida a caroseriei, cai definite pentru impact, utilizare selectiva a otelului ranforsat si a elementelor speciale de deformare. Dotarea standard include sase airbaguri, centuri automate cu prindere in trei puncte si tetiere pentru toate locurile, precum si tetiere active in caz de accident pentru locurile din fata.


sursa:roportal


4 comentarii:

Anonim spunea...

Spuneai sa iti dau un semn cand, imi uploadez situl nou. Te astept.

Sensless spunea...

Me too ... me too :)

Stelian Muscalu spunea...

seria 3 este de departe cea mai eleganta, rafinata si fiabila masina de la BMW...cred ca este visul oricarui om cu capul pe umeri... vis adus la realitate de cocalarii din Ro...din pacate

Anonim spunea...

e superba masina :) si nu o zic neaparat din perspectiva unei persoane care chiar conduce asa o masina :p Am avut ocazia de a conduce si alte masini de clasa "superioara" dar nicaieri n-am mai gasit chestii gen incalzirea in scaune si jdemii de senzori care fac diverse lucruri. Dar nah.. germanii sunt germani :) Abia astept iesirea pe piata in 2010 a noului seria 1 :D