Ar putea masina merge cu aer comprimat?

Da,ar putea.Ai putea comprima aerul la tine acasa,folosind un compresor,ati face plinul intr-o butelie de aer comprimat din masina,si>>drum bun!Ai putea folosi un motor foarte similar cu motorul pe aburi(folosind aer presurizat in loc de aburi sub presiune) pentru a convertiza aerul sub presiune in energie utila.

Daca stiti ceva engleza click "Play Video"

Principala problema ar fi marimea buteliei pentru aer,aceste va trebui sa fie destul de mare pentru a putea parcurge o distanta mare.Ai nevoie de MULT aer comprimat pentru a propulsa o masina departe.

O alternativa ar fi folosirea unor gaze lichefiate cum ar fi azotul.Iti poti imagina azotul lichid ca si pe un gaz care a fost comprimat atat de mult incat s-a lichefiat.Azotul lichid este mult mai dens decat aerul comprimat,deci ai putea stoca destul pentru a calatori pe o distanta destul de mare.Apoi ai putea sa realimentezi la statia de azot lichid.

O masina cu aer comprimat nu ar polua deloc mediul.Oricum centrala electrica care ar produce curentul necesar pentru comprimarea aerului mai mult ca sigur ca foloseste carbuni sau petrol pentru a produce curent,deci oricum polueaza.

Oricum centralele electrice sunt mult mai eficiente decat motorul masinii,deci totusi este mai bine pentru mediu.

Un alt aspect interesant ar fi eficienta motorului cu azot lichid comprimat.Cand arzi combustibili in motorul masinii doar 20% se foloseste pentru a propulsa masina.Din restul se produce caldura,care se pierde.Ar fi interesant sa vezi cat de eficienta este centrala electrica,plus lichefiatorul de azot,plus motorul cu azot lichid--astfel ai afla daca technologia e mai buna decat cea pe care o folosim azi,cea a motorului cu combustie interna;in privinta eficientei.

Niciun comentariu: