Panamera Porsche

In momentul in care noile tehnologii ecologice vor ajunge la nivelul la care vor putea sa fie implementate pe gama Porsche, primul model 100% electric al germanilor va fi Panamera.

http://static.automarket.ro/img/auto_resized_v2/db/article/025/878/738620l-290x0-w-9140d1ca.jpgPrimul model electric al marcii Porsche va fi Panamera, insa implementarea unui sistem 100% ecologic pe modelul german va putea fi facuta abia in momentul in care tehnologiile de acest tip se vor dridica la nivelul pretentiilor marcii. Informatia a fost dezvaluita de catre Michael Macht, noul director al companiei, intr-un interviu citat de Autocar.

"Tehnologia din acest moment nu se incadreaza in cererile Porsche. Va fi nevoie de inca doi ani pentru ca tehnologia sa poate fi abordata de marca noastra. Oricum, in acel moment, Panamera va fi primul model electric Porsche", sustine Macht.

Pe de alta parte, seful companiei sustine ca Porsche va imprumuta plaformele de productie ale modelelor Panamera si 911 si altor marci din cadrul Grupului Volkswagen. "Platforma Panamera ar putea sa fie utilizata de celelalte branduri pentru modele care se afla in dezvoltare si la stadiul de concept. La fel se intampla si in cazul platformei utilizate pentru productia liniei de modele 911", sustine Macht. Pe de alta parte, Porsche nu va mai imprumuta motoare de la celelalte branduri ale Grupului Volkswagen, unitatea V6 de pe cayman fiind singura de acest tip aparuta pe modelele marcii. "Porsche trebuie sa-si pastreze spiritul, iar dezvoltarea motoarelor este una dintre caracteristicile marcii", sustine seful companiei.




Volkswagen

Niciun comentariu: