Te Ajuta Animalele de Companie sa Traiesti Mai Mult?

Oamenii isi iubesc animalele de companie.In mai mult de 60% din casele americane sunt animale de companie,si acesti oameni cheltuiesc mai mult de 41 de miliarde de dolari anual pentru animalele lor.Asta pare a fi o suma imensa.Dar avand in vedere faptul ca detinand un animal de companie ar putea adauga cativa ani in plus vietii tale,pare a fi o investitie inteleapta.
Posedand un animal de companie poti avea multe beneficii de sanatate

.

Potrivit unui studiu,care a urmarit mai mult de 4000 de proprietari de pisici timp de 10 ani,a avea o pisica poate reduce dramatic sansa de a muri de boli de inima [sursa: Mundell (in engleza)].Adica cei care au avut o pisici,aveau 30% mai putine sanse de a avea atac de cord.

Desi acel studiu nu a relevat acelasi lucru despre caini ,ei sustin ca studii similare insa facute in privinta cainiilor ar avea rezultate identice.

Studiul demonstreaza inca o data adevarul despre faptul ca animalele au beneficii importante asupra sanatatii oameniilor.Inca un exemplu:Medicii au gasit motive sa creada ca avand un caine,ajuta la scaderea presiunii arteriale si al colesterolului.Alte cercetari arata ca animalele de companie ne ajuta sa fim mai bine dispusi,si mai ales ne ajuta sa facem mai bine fata stresului,care poate sursa multori boli si problemelor medicale.

Si sa nu uitam beneficiul lor fata de cei in varsta.De exeplu un studiu a supravegheat activitatea cerebrala a celor in varsta in timp ce s-au plimbat sau au interactionat cu animalele lor.Ceea ce a reiesit din studiu:aceasta activitate cu animalul lor a stimulat sistemul nervos parasimpatic,ceea ce e bine pentru ca sistemul nervos parasimpatic ajuta la relaxarea organismului si incetinirea ritmului cardiac.

Deci in orice caz,animalele de companie cu siguranta au efect benefic asupra stapaniilor.


Continuare>>


2 comentarii:

Buzz spunea...

Ti-am adaugat link-ul blogului tau la mine. GeanaDeLumina

Gabitza spunea...

Eu cred ca este bine sa ai un animal de companie, in special un caine, nu neaparat pentru beneficiile pe care le are asupra sanatatii tale, ci pentru ca un caine te invata ce inseamna devotamentul si dragostea neconditionata. Iti poate da o lectie de viata importanta.