Romania va depasi Italia pe plan economic

Italia ar putea fi depăşită din punct de vedere economic de România în 2020, în cazul în care actualul ritm de creştere a economiei italiene, apreciat de Fondul Monetar Internaţional la doar 0,3 la sută pentru următorii doi ani, rămâne neschimbat, relatează The Economist în ediţia electronică.


Cu o săptămână înainte de alegerile legislative din Italia, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a redus previziunile privind creşterea economiei italiene la doar 0,3 la sută pentru anii 2008 şi 2009. O astfel de previziune economică transformă Italia într-una din ţările cu cea mai lentă dezvoltare economică din Europa şi din statele G8.

În zona euro, Italia se confruntă cu un risc sporit de a intra în recesiune economică în următoarele 12 luni. La mijlocul anilor '90, PIB pe cap de locuitor al Italiei era cu 20 la sută mai mare decât media înregistrată în prezent în rândul celor 27 de state comunitare, clasându-se pe locul doi după Germania. În prezent, PIB-ul italian a scăzut pentru prima dată sub media euroepană.

În 2006, Spania a depăşit Italia în privinţa PIB-ului iar în 2009 ar putea fi depăşită de Grecia. Fracesco Grillo, profesor la London School of Economics, susţine că, dacă actualul ritm al creşterii economice rămâne neschimbat, PIB-ul României îl va depăşi pe cel al Italiei în 2020.
Serviciile în sunt subdezvoltate în Italia, ţară care a căzut, de asemenea, de pe prima poziţie în clasamentul celor mai populare destinaţii turistice din lume, pe cea de-a cincea.

Sunt foarte curios ce va fi,dar tare as vrea sa vad italienii venind sa le dam de lucru.Atunci i-am discrimina si noi:du-te acasa tiganule de italian,in tara ta jegoasa!(nu am vrut sa jignesc nici o etnietate)

2 comentarii:

LiveDays.blogspot.com spunea...

In 12 ani se pot intampla multe din pricina globalizarii. Nu este un lucru rau - globalizarea, insa poti observa pe parcurs anumite schimbari interstatale uimitoare pentru altii :). Sper ca totul sa fie bine, macar ca pana acum, fara razboaie, foamete sau epidemii globale.

F spunea...

Asa este,de asta ma tem si eu.Si daca nu se intampla ceva spectaculos cred ca aceste lucruri vor fi inevitabile.